PPZ
+3
Petr_N
PeZet
Leguan
7 posters
Strana 1 z 3
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
PPZ
PPZ. Kdy a kde ....
Naposledy upravil Leguan dne Thu Mar 30, 2017 2:02 pm, celkově upraveno 5 krát
Listopadové PPZ
Ahoj páni piloti,
navrhuji se potkat v pátek 25.11.2016 na známém místě ve stejný čas.
Letu zdar!
navrhuji se potkat v pátek 25.11.2016 na známém místě ve stejný čas.
Letu zdar!
PeZet- Poèet pøíspìvkù : 28
Join date : 17. 11. 16
Age : 66
Location : Praha 13
Re: PPZ
OK, tak vypadá, že se zadařilo
25.11.2016 vyhovuje.
25.11.2016 vyhovuje.
Naposledy upravil Leguan dne Fri Nov 18, 2016 2:57 pm, celkově upraveno 1 krát
Re: PPZ
26.11. Mě taky vyhovuje.
Petře, proč je ve vlákně PPZ ještě nové téma PPZ (Bol jsem z toho volajaký zmetený). Možná toto fórum vyžaduje mít ve vlákně další témata. Teď se pro každé PPZ založí dové téma, např. PPZ_201611, apod, ...?
Petře, proč je ve vlákně PPZ ještě nové téma PPZ (Bol jsem z toho volajaký zmetený). Možná toto fórum vyžaduje mít ve vlákně další témata. Teď se pro každé PPZ založí dové téma, např. PPZ_201611, apod, ...?
Petr_N- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 17. 11. 16
Age : 57
Re: PPZ
Ahoj Petře,
mrkni na to datum je to 25 a ne 26, to je sobota.
Ten první příspěvek tam dal Honza na zkoušku???
Letu zdar!
Petr
mrkni na to datum je to 25 a ne 26, to je sobota.
Ten první příspěvek tam dal Honza na zkoušku???
Letu zdar!
Petr
PeZet- Poèet pøíspìvkù : 28
Join date : 17. 11. 16
Age : 66
Location : Praha 13
Re: PPZ
Díky, jasně, překlepnul jsem se. Počítám s Pa 25.11.
Petr_N- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 17. 11. 16
Age : 57
Re: PPZ
No dal jsem podle uvážení základní témata. Tam už je pak vlákno PPZ a to bych zachoval. Je to oproti staremu foru klasicke forum. Pripadne to mohu vse smazat, udelat jen zakladni tema např. Ikarusforum, a na vse by se zakladala vlakna. Ale myslim, ze takto je to prehlednejsi, zvlast az toho bude vic a clovek bude neco hledat.....
Re: PPZ
Ahoj, tak já jsme se také našel. Tentokráte nikam nejedu, tak zajdu na žejdlík. Mějte se všici hezky. Pavel
Pavel- Poèet pøíspìvkù : 9
Join date : 20. 11. 16
Age : 59
Re: PPZ
Vánoční PPZ (vánoční zauzeni u Pepina)
17.12.2016 (So) v odpolednich hodinách (dobrovolníci od 12h) u Pepina v garáži. Topeni, gril a maso cca 1 kg na hlavu zajištěno. Zbytek vysluzky s sebou domů. Koupime už profesionalně naložené maso, piti každý s sebo, případně hospoda za rohem. Dalsi nápady a přihlášky na maso vítány...
17.12.2016 (So) v odpolednich hodinách (dobrovolníci od 12h) u Pepina v garáži. Topeni, gril a maso cca 1 kg na hlavu zajištěno. Zbytek vysluzky s sebou domů. Koupime už profesionalně naložené maso, piti každý s sebo, případně hospoda za rohem. Dalsi nápady a přihlášky na maso vítány...
Petr_N- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 17. 11. 16
Age : 57
Re: PPZ
Ahoj, dneska jsem předběžně uklízel v dílně, přezuvky přesto vyžadovat nebudu
Chtělo by to ale se nějak domluvit kdo přijde aby se podle toho objednalo maso na uzení, nelze ho dokoupit na poslední chvíli, bo ho chci objednat už naložené právě na uzení od seriozní firmy, co nakládá profesionálně, ale roztápět udírnu kuli dvoum buřtum smysl nemá
teplo v dílně bude i kdyby uhodili třeskuté mrazy, vytápění tam mám víc, než dostatečné, takže žádný strach, že tam budeme sedět v zimnících.
teplotu v udírně budeme ovšem muset hlídat na teploměru v udírně, chtěl jsem to hlídat bezdrátově, pomocí čidla od frsky, bohužel jsem tunil až přespříliš a ve snaze udělat pro vysílač frsky, mimo vysílačku jednoduchý vlastní samostatný zdroj dopadlo přepolováním a vyhulením vysílače frsky.
Cenově si myslím, že odnesitelné maso na hlavu tak za 300-400kč jsem si pro sebe objednávával u kamaráda co před vánoci také udí a vždy jsem mu pak ještě v týdnu volal, jestli mu něco nezbylo, že bych si přikoupil.
určitě ale potřebuji vědět, kolik toho masa mám objednat.
Chtělo by to ale se nějak domluvit kdo přijde aby se podle toho objednalo maso na uzení, nelze ho dokoupit na poslední chvíli, bo ho chci objednat už naložené právě na uzení od seriozní firmy, co nakládá profesionálně, ale roztápět udírnu kuli dvoum buřtum smysl nemá
teplo v dílně bude i kdyby uhodili třeskuté mrazy, vytápění tam mám víc, než dostatečné, takže žádný strach, že tam budeme sedět v zimnících.
teplotu v udírně budeme ovšem muset hlídat na teploměru v udírně, chtěl jsem to hlídat bezdrátově, pomocí čidla od frsky, bohužel jsem tunil až přespříliš a ve snaze udělat pro vysílač frsky, mimo vysílačku jednoduchý vlastní samostatný zdroj dopadlo přepolováním a vyhulením vysílače frsky.
Cenově si myslím, že odnesitelné maso na hlavu tak za 300-400kč jsem si pro sebe objednávával u kamaráda co před vánoci také udí a vždy jsem mu pak ještě v týdnu volal, jestli mu něco nezbylo, že bych si přikoupil.
určitě ale potřebuji vědět, kolik toho masa mám objednat.
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
OK, s roztápěním bych měl začít asi nejpozději v 10h
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
Pepine, potvrzuji účast. Na mojí hlavu bude stačit půl kila masa.
vlasta- Poèet pøíspìvkù : 8
Join date : 26. 11. 16
Re: PPZ
ono jde o prd, kdyby se nás mělo sejít málo,mám od léta potuněný plynový gril o rychloudírnu , nic méně podařilo se mi nakonec rozchodit korektně s mojim stařičkým notasem i videoprojektor, takže nějaké jou tube dokumenty ww1--WW2 no probléma, teda pokud se mi nepodaří prosadit nějaké live koncerty
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
Ahoj Pepine,
já se také závazně hlásím, beru standardní porci masa, dorazím po dvanácté.
Letu zdar!
já se také závazně hlásím, beru standardní porci masa, dorazím po dvanácté.
Letu zdar!
PeZet- Poèet pøíspìvkù : 28
Join date : 17. 11. 16
Age : 66
Location : Praha 13
Re: PPZ
Ahoj, já bych si také závazně objednal nějaký kousek masa (klidně i menší)
Nevadilo by kdybych se případně nezúčastnil akce uzení, protože teď dojíždím o víkendech za mámou do nemocnice, tak nevím, jak to toho 17.12. časově dopadne.
Nevadilo by kdybych se případně nezúčastnil akce uzení, protože teď dojíždím o víkendech za mámou do nemocnice, tak nevím, jak to toho 17.12. časově dopadne.
Petr_N- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 17. 11. 16
Age : 57
Re: PPZ
Ahoj, v sobotu jsem cvičně zkusil s Leguánem zaudit a vyhnat z udírny pavouky, vyhnat pavouky se podařilo, zaudit moc ne, sice mi to čoudilo jak divý, ale teplota v udírně když se dařilo vylezla tak maximálně na 30 stupnu--sice studené uzení je to nejlepší, ale to by jsme si museli vzít na to uzení týdenní dovolenou, tudy fakt cesta nevedla.
no nic, v neděli jsem tedy zatopil znovu a přikládal dřevo jako do lokomotivy, to už bylo v pohodě--50-80 stupnu, ale spotřeba dřeva jak jsem zvyklý z mé rychloudírny na RAné fakt šílená, tak jsem zavolal Sobovi, co má také udírnu--jak že to tedy je a zda nedělám něco špatně , jen se smál, že tak to prostě je, chceš udit, no tak tam fedruješ dřevo jako divej .
cvičně jsem udil kuřata , jeden špalek libovějšího masa , klobásu a buřty, žádný nakládání, jen jsem maso a kuřata napíchal česnekem a okořenil kořením.
výsledek jsem dal ochutnat synkovi--prej to bylo luxusní---já to jak se motám okolo toho čoudu celý den nejsem schopný posoudit, bo jestli mám na něco po tom šmrdlání okolo toho kouře chut, tak je to spíš nějaký dortík z cukrárny a kakao , navíc kuře má z udírny když se drží teplota dole vždy gumovou kuži a u kostí je trochu krvavé, takže ho to chce dopíct v klasické troubě.
nic méně už tedy vím opravdu jak na to tady v té serioznější udírně s kouřovodem, takže by to mělo toho 17 tého klapnout.
teplo v dílně je, žádný smrad z plynových topení co tam mám Honzovi ani jeho Radce nevadil, jen je mě potřeba když si zapálím cigáro vyhnat z dílny, jak jsem tam zvyklej čudit, tak mi to nedochází , že tím někomu smrdím a zahuluju to tam, to je mě potřeba opravdu vyhnat.
jinak Honza mi pomohl rozchodit přez notas videoprojektor, tak mužeme kulisově bud hltat válečné you tube dokumenty, nebo prolejzat ikarusácké fotoalba.
http://pepin65.rajce.idnes.cz/PPZ_zauzeni_2016/#
no nic, v neděli jsem tedy zatopil znovu a přikládal dřevo jako do lokomotivy, to už bylo v pohodě--50-80 stupnu, ale spotřeba dřeva jak jsem zvyklý z mé rychloudírny na RAné fakt šílená, tak jsem zavolal Sobovi, co má také udírnu--jak že to tedy je a zda nedělám něco špatně , jen se smál, že tak to prostě je, chceš udit, no tak tam fedruješ dřevo jako divej .
cvičně jsem udil kuřata , jeden špalek libovějšího masa , klobásu a buřty, žádný nakládání, jen jsem maso a kuřata napíchal česnekem a okořenil kořením.
výsledek jsem dal ochutnat synkovi--prej to bylo luxusní---já to jak se motám okolo toho čoudu celý den nejsem schopný posoudit, bo jestli mám na něco po tom šmrdlání okolo toho kouře chut, tak je to spíš nějaký dortík z cukrárny a kakao , navíc kuře má z udírny když se drží teplota dole vždy gumovou kuži a u kostí je trochu krvavé, takže ho to chce dopíct v klasické troubě.
nic méně už tedy vím opravdu jak na to tady v té serioznější udírně s kouřovodem, takže by to mělo toho 17 tého klapnout.
teplo v dílně je, žádný smrad z plynových topení co tam mám Honzovi ani jeho Radce nevadil, jen je mě potřeba když si zapálím cigáro vyhnat z dílny, jak jsem tam zvyklej čudit, tak mi to nedochází , že tím někomu smrdím a zahuluju to tam, to je mě potřeba opravdu vyhnat.
jinak Honza mi pomohl rozchodit přez notas videoprojektor, tak mužeme kulisově bud hltat válečné you tube dokumenty, nebo prolejzat ikarusácké fotoalba.
http://pepin65.rajce.idnes.cz/PPZ_zauzeni_2016/#
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
ted jsem mluvil s Jirkou Michálkem a Jirkou Bartošem, dorazí taky, Bossák vás pozdravuje, když to trochu pujde, dorazí taky
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
No, já si pamatuji uzení mlhavě jako malej kluk, když udil děda domácí vepřový. Nikdy s teplotou nebyl problém (ale tehdy teploměry nebyly). Měli jsme zakryté ohniště/pec u země, šikno v zemi vedl krátý komín do boční dřevěnně udírny se zděnou podsadou. Myslím, že brzy ráno pořádně udírnu roztopil měkkým dřevem a pak teplotu udržoval předehřátými tvrdými polínky (měli jsme hodně švestek). Občas mě museli krotit, abych tam moc nepřikládal, aby to do komína nechytlo plamenem a dokonce jsme ohniště někdy regulovali vodou. Maso bývalo hotové až kolem 6h navečer.
Petr_N- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 17. 11. 16
Age : 57
Re: PPZ
Ted už s tím Petře taky nemám problém, mě jen zarazilo, že v té seriozní udírně je fakt nutné ji ládovat dřevem jak lokomotivu, když udim na Rané v té mojí grilo udírně, v pohodě to dám s pár odřezky ušlechtitého dřeva položeného na dřevěné uhlí, nebo brikety, to samé, jak jsem pořešil plynový gril, kde na vedlejším hořáku pálím v hrnci piliny a vzduchovadlem to ženu do toho grilu--to na tom srazu předvedu, bo to mi přijde naprosto pohodové, jak nejjednodušeji oudit, i když to samozřejmě není klasické uzení, ale na takové--hrc prc--ouzení --začmoudění bez vobštrukce a nějakých složitostí mi to přijde naprosto super a se spotřebou pár hoblovaček.
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
Ahoj, s řezníkem jsem mluvil, mám mu cinknout ve středu a domluvit kolik a čeho--jako libovější doporučoval krkovici a plecko, v pátek mi to přiveze bydlí taky v Řeporyjích.
kdybych na někoho zapoměl, tak se připomente--Leguán-Vlasta, P Zápařka -P Novák-J Bartoš-J Michálek a já.
Pro Vlastu tady mám k pití spoustu ruzných zelených sypaných čaju.
kdybych na někoho zapoměl, tak se připomente--Leguán-Vlasta, P Zápařka -P Novák-J Bartoš-J Michálek a já.
Pro Vlastu tady mám k pití spoustu ruzných zelených sypaných čaju.
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
kluci, pošlete mi prosím kdo jste fotili při uzení na mobil fotky přez uschovnu, já měl na fotáku navolený nějaký režim a skoro všechny fotky mám modrý.
pepin- Poèet pøíspìvkù : 13
Join date : 19. 11. 16
Re: PPZ
Ahoj Martine,
perfektní akce, která si zasluhuje stát se tradicí. A masíčko jedna báseň. Co se týče fotek, tak já žádné nemám.
Letu zdar!
perfektní akce, která si zasluhuje stát se tradicí. A masíčko jedna báseň. Co se týče fotek, tak já žádné nemám.
Letu zdar!
PeZet- Poèet pøíspìvkù : 28
Join date : 17. 11. 16
Age : 66
Location : Praha 13
Re: PPZ
Ahoj Martine,
byla to super vydařená akce. Maso výborný, dnes jsem přinesl kousek na tenko nakrájené studené plece do kanclu. Společně s okurkami a chlebem nám to pěkně nadráždilo chuťové buňky. Garáž útulná, videoprojekce, hudba, vánoční výzdoba zahrady, ... (škoda že ty holky odešly už tak brzy dopoledne :-) ). Jsem taky pro pravidelné opakování.
Nějaké použitelné fotky v mobilu mám - uložím a pošlu odkaz.
P.
byla to super vydařená akce. Maso výborný, dnes jsem přinesl kousek na tenko nakrájené studené plece do kanclu. Společně s okurkami a chlebem nám to pěkně nadráždilo chuťové buňky. Garáž útulná, videoprojekce, hudba, vánoční výzdoba zahrady, ... (škoda že ty holky odešly už tak brzy dopoledne :-) ). Jsem taky pro pravidelné opakování.
Nějaké použitelné fotky v mobilu mám - uložím a pošlu odkaz.
P.
Petr_N- Poèet pøíspìvkù : 15
Join date : 17. 11. 16
Age : 57
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Strana 1 z 3
Povolení tohoto fóra:
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru